Jump to content


Photo

Missing Library Models


  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#1 SD3255

SD3255

    New User

  • A:M User
  • Pip
  • 5 posts
  • Anthony Henson
  • - - - -

Posted 16 January 2008 - 09:20 PM

Has anyone had the problem where you go to "Libraries" and there is NOTHING in there? I'm on a mac g5 running 10.5, so I'm assuming its the disk. If so, what can I do? Cause I cannot follow the tutorials until I have my models, and they are not in my AM>Libraries folder, nor can I double click on the "models" tab when doing a project. HELP please?

#2 Rodney

Rodney

    A:M Bot 14309

  • A:M Helpdesk
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4947 posts
  • Rodney Baker
  • *Admin*
  • Illinois and/or Japan
  • subscriber
  • Win 8.1

Posted 16 January 2008 - 09:37 PM

Hey SD!
Give the information at this link a try and let us know if you get connected to your libraries.
If you don't have a CD then... yes... its the disk. ;)

http://www.hash.com/lib/win.html
See my effort to think about the art of animation at: My Blog
Want to learn A:M? Start TaoA:M

#3 SD3255

SD3255

    New User

  • A:M User
  • Pip
  • 5 posts
  • Anthony Henson
  • - - - -

Posted 16 January 2008 - 10:14 PM

Hey SD!
Give the information at this link a try and let us know if you get connected to your libraries.
If you don't have a CD then... yes... its the disk. ;)

http://www.hash.com/lib/win.html

Yeah I emailed tech support and they gave me the link. Thanks! It helped a ton.

#4 mballen

mballen

    New User

  • A:M User
  • Pip
  • 1 posts
  • Mike Ballen
  • Macintosh

Posted 17 January 2008 - 05:54 PM

Look in the Data folder on the CD. I think you can drag and drop the files into the Library folder in the MA folder on the hard drive of your computer.

#5 SD3255

SD3255

    New User

  • A:M User
  • Pip
  • 5 posts
  • Anthony Henson
  • - - - -

Posted 17 January 2008 - 06:08 PM

Ok, what the hell. Now every time I try getting passed the third step on the website, it crashes. Its pissing me off. It freezes, then quits when I click on the "..." spot to put the new location of the folder. PLEASE HELP ME!

#6 Rodney

Rodney

    A:M Bot 14309

  • A:M Helpdesk
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4947 posts
  • Rodney Baker
  • *Admin*
  • Illinois and/or Japan
  • subscriber
  • Win 8.1

Posted 17 January 2008 - 07:47 PM

Ok, what the hell. Now every time I try getting passed the third step on the website, it crashes. Its pissing me off. It freezes, then quits when I click on the "..." spot to put the new location of the folder.

PLEASE HELP ME!


Have you ever hear the joke about the guy who went to the doctor and said "Doc, it always hurts when I do this."?
The Doctors reply was, "Well then... stop doing that! (sorry... poor attempt to lighten the mood ;) )

If that step isn't working you may be able to try something else.
Perhaps you can type the location in or copy/paste?

The location should be:
C:\Program Files\Hash Inc\V15.0\Libraries

If you Double Click on it rather than select the Insert New icon does it freeze?
See my effort to think about the art of animation at: My Blog
Want to learn A:M? Start TaoA:M

#7 AMkyle

AMkyle

    Apprentice

  • A:M User
  • PipPip
  • 110 posts
  • Kyle Peterson
  • Utah NOW, just moved
  • Windows

Posted 17 January 2008 - 07:53 PM

sounds a bit like something ive encountered. i have v13 and just recently got it. then i downloaded v14 and there were no models in the library. any help. Also if ive already bought 13, how do i get v15?

#8 Rodney

Rodney

    A:M Bot 14309

  • A:M Helpdesk
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4947 posts
  • Rodney Baker
  • *Admin*
  • Illinois and/or Japan
  • subscriber
  • Win 8.1

Posted 17 January 2008 - 08:08 PM

then i downloaded v14 and there were no models in the library. any help.


Did you copy the Data file from your CD over to your harddrive?
If you did then A:M should automatically show your Library content after restarting A:M.


Also if ive already bought 13, how do i get v15?


v15 can be ordered via Hash Inc's online store:
$49 for the websubscription (full version for 12 months)
$299 for the CDsubscription (full version for eternity w/ 12 months of updates)

http://www.hash.com/store/
See my effort to think about the art of animation at: My Blog
Want to learn A:M? Start TaoA:M

#9 AMkyle

AMkyle

    Apprentice

  • A:M User
  • PipPip
  • 110 posts
  • Kyle Peterson
  • Utah NOW, just moved
  • Windows

Posted 17 January 2008 - 08:14 PM

then i downloaded v14 and there were no models in the library. any help.


Did you copy the Data file from your CD over to your harddrive?
If you did then A:M should automatically show your Library content after restarting A:M.


Also if ive already bought 13, how do i get v15?


v15 can be ordered via Hash Inc's online store:
$49 for the websubscription (full version for 12 months)
$299 for the CDsubscription (full version for eternity w/ 12 months of updates)

http://www.hash.com/store/

oh ok i thought if you already had bought a version of AM you got updates. i sent this register card by mail into HAsh inc that came in the box. i also got a manual and extra dvd, but if i already bought it. i thought i got updates for free.

#10 Rodney

Rodney

    A:M Bot 14309

  • A:M Helpdesk
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4947 posts
  • Rodney Baker
  • *Admin*
  • Illinois and/or Japan
  • subscriber
  • Win 8.1

Posted 17 January 2008 - 08:57 PM

i thought i got updates for free.


The free updates are only for the version you purchased. Hash Inc releases updates, enhancements and bug fixes throughout the lifecycle of each release.
Generally this is 12 months but Hash Inc has been known to extend that a little.

Where it can get a little confusing is that we are subscribing into the future.
So if we purchase the v15 CD it might have a solid v14 release on it but allow downloads of v15 throughout the year (not for free... we purchased the subscription remember? So, the downloads are all part of the deal.) At the end of the year or end of the 12 month subscription period we either have to extend the subscription by upgrading/resubscribing or the 'freebies' end) Hope that makes sense.

I must admit though that it would be a most excellent deal to purchase v12 and get v13,v14 and v15 for free! :)
See my effort to think about the art of animation at: My Blog
Want to learn A:M? Start TaoA:M

#11 SD3255

SD3255

    New User

  • A:M User
  • Pip
  • 5 posts
  • Anthony Henson
  • - - - -

Posted 17 January 2008 - 09:45 PM

Ok, I can't do that because I'm on a mac. I've tried uninstalling/reinstalling then repeating the process that is on their website and I still couldn't get past step two...

And nice joke, btw.. :P

#12 Rodney

Rodney

    A:M Bot 14309

  • A:M Helpdesk
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4947 posts
  • Rodney Baker
  • *Admin*
  • Illinois and/or Japan
  • subscriber
  • Win 8.1

Posted 17 January 2008 - 10:12 PM

Ok, I can't do that because I'm on a mac. I've tried uninstalling/reinstalling then repeating the process that is on their website and I still couldn't get past step two...


I keep saying I'm going to purchase a Mac someday.
If nothing else it'd help me see what you are seeing.

So... just so we are on the same page here...

Checklist:
1. You have copied the contents of the Data folder on your CD to the data folder in 'Hash Inc/v15' (or whatever version)
2. You have restarted A:M

Did I miss anything there/yet?

Edit:
You said in your first post:

I'm on a mac g5 running 10.5


Oh oh. Looks like I did.
I don't think the instructions for current libraries work with versions that old.
I think Libraries may have changed formats back around that timeframe.
While the instructions on the website I linked to should work for you too they probably won't work with current Library files.
See my effort to think about the art of animation at: My Blog
Want to learn A:M? Start TaoA:M

#13 ssappington

ssappington

    I am a leaf on the wind... watch how I soar

  • A:M User
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 702 posts
  • Steve Sappington
  • Vancouver, WA
  • Mac/Win
  • Programmer:Yes

Posted 17 January 2008 - 10:28 PM

"crash when selecting path in tools/options/folders on Leopard only" Fixed in 15.0a

#14 Rodney

Rodney

    A:M Bot 14309

  • A:M Helpdesk
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4947 posts
  • Rodney Baker
  • *Admin*
  • Illinois and/or Japan
  • subscriber
  • Win 8.1

Posted 17 January 2008 - 10:45 PM

"crash when selecting path in tools/options/folders on Leopard only" Fixed in 15.0a


Thanks for the confirmatin Steve!
See my effort to think about the art of animation at: My Blog
Want to learn A:M? Start TaoA:M

#15 SD3255

SD3255

    New User

  • A:M User
  • Pip
  • 5 posts
  • Anthony Henson
  • - - - -

Posted 18 January 2008 - 05:40 PM

Oh sweet. <3 I just need to download the update? *Hopes its free*

#16 Rodney

Rodney

    A:M Bot 14309

  • A:M Helpdesk
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4947 posts
  • Rodney Baker
  • *Admin*
  • Illinois and/or Japan
  • subscriber
  • Win 8.1

Posted 18 January 2008 - 06:03 PM

Oh sweet. <3 I just need to download the update? *Hopes its free*


No. Not from v10 I'm afraid. ;)
That was over 5 years ago!
But the good news is that you can upgrade for $50 less than you could have 2 months ago.

Moving into v15 will set you back either:
$49 (12 month Websubscription - Full Version*)
$299 (CD, books, etc - Full Version*)

See Hash Inc's online store for details

*Note: There is no 'partial' version but people get confused if I don't specify they get the same program for $49 that they do for $299.
See my effort to think about the art of animation at: My Blog
Want to learn A:M? Start TaoA:M

#17 willjay

willjay

    New User

  • A:M User
  • Pip
  • 2 posts
  • Macintosh

Posted 18 January 2008 - 06:59 PM

Going back to the original problem, I too am having the same problem with Libraries. I am running an iMac G5 with OS 10.4 and AM v.15. I loaded the program today and all went well. When opening the program, the Library panel was empty. I checked the reference to loading the Library for Windows users. As a guess, I copied the data folder on the cd and then pasted it into the Library folder of the program. Closed the program and then restarted it. Nothing had changed. All the various Data folders are indeed in the AM Library folder on my hard drive. But they are not showing up in the Library panel when the program is opened. Any ideas or suggestions?

#18 ssappington

ssappington

    I am a leaf on the wind... watch how I soar

  • A:M User
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 702 posts
  • Steve Sappington
  • Vancouver, WA
  • Mac/Win
  • Programmer:Yes

Posted 18 January 2008 - 07:24 PM

http://www.hash.com/lib/mac.html

#19 Rodney

Rodney

    A:M Bot 14309

  • A:M Helpdesk
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4947 posts
  • Rodney Baker
  • *Admin*
  • Illinois and/or Japan
  • subscriber
  • Win 8.1

Posted 18 January 2008 - 07:32 PM

I checked the reference to loading the Library for Windows users. As a guess, I copied the data folder on the cd and then pasted it into the Library folder of the program. Closed the program and then restarted it. Nothing had changed. All the various Data folders are indeed in the AM Library folder on my hard drive. But they are not showing up in the Library panel when the program is opened. Any ideas or suggestions?


We are going to need someone with a Mac to validate here... there will be differences that I cannot account for on a PC.

Just to be sure...
Does your Library window look like this with "All Libraries" selected? (without the models in the library of course)

Edit: Check out Steve's link to instructions for installing Libraries on a Mac above.

Attached Thumbnails

  • AllLibraries.jpg

See my effort to think about the art of animation at: My Blog
Want to learn A:M? Start TaoA:M

#20 willjay

willjay

    New User

  • A:M User
  • Pip
  • 2 posts
  • Macintosh

Posted 18 January 2008 - 07:44 PM

OK, solved the problem. I copied the Data folder into the Library folder of AM. No go. Then I found another reference on the Forums that advised coping the Data folder onto the main AM heading itself. I did, but unfortunately forgot that I had AM running at the same time. No matter. I closed the program, reopened it and there was the entire Library in the panel where it should be. The other reference described a fairly elaborate sequence for locating where these files are, at the end of which one click should make them all available. This turned out to be not necessary. As the moderator noted, suggestions for solving these problems on Windows are not very useful for Mac users. Thanks anyway.

#21 Rodney

Rodney

    A:M Bot 14309

  • A:M Helpdesk
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4947 posts
  • Rodney Baker
  • *Admin*
  • Illinois and/or Japan
  • subscriber
  • Win 8.1

Posted 18 January 2008 - 08:17 PM

There is an important distinction to be made here and Will helps point this out.
The data files don't go in the Libraries folder. Only Libraries should go there. ;)

The reference was designed for connecting A:M to Libraries not the Data.
The Libraries then in turn connect you to that data so you can access, drag and drop, double click... and store things for easy retreival.
All that needs to happen for the Libraries to connect to the data is for that data to be in the proper place.

As Will points out when he copied the Data into his Library folder it didn't work. Rightly so.
Neither the Data nor the Libraries were where A:M needed them to be.

So... the simple version:
Data goes in the Data folder.
Libraries go in the Libraries folder. (Unless you specifically point A:M to them in another location. Thats were those tutorials come into play.)

We'll cover more about Libraries (managing them... not so much finding them!) as we go through TaoA:M this year! :)
See my effort to think about the art of animation at: My Blog
Want to learn A:M? Start TaoA:M

#22 dblhelix

dblhelix

    Craftsman

  • Craftsman/Mentor
  • PipPipPipPipPip
  • 450 posts
  • Windows

Posted 07 June 2010 - 02:43 PM

please bear with me,
i've a download subscription and need to find the missing models as well, on Vista Home.
i tried the 'Options' dialogue for all three options visible in Libraries, to no avail. good thing AM is really speedy to restart.

when i open the folder 'hash inc' it shows a folder 'V15.0'
when i open folder 'V15.0' it contains many files and folders. there's one called 'Data' and one called 'Libraries'.

when i open folder 'Libraries' it contains one item: a file called 'Hash installed library.lbr' that weighs 2Kb

when i open folder 'Data' it contains five folders: Actions, Libraries, Materials, Models, Tutorials.
in the 'Models' folder there's everything i need.

so now i copy the 'Models' folder and paste it?
in the 'Libraries' folder located inside the 'Data' folder?
or in the 'Libraries' folder located inside 'V15.0' folder?

(yes i could experiment, but figured someone else might have the same problem and a quick fix is so nice, so why not have it in print here!)
Vista Home; AMD Athlon dual QL62; 2GHz; Geforce 8200MG 4G; Wacom Intuos3 6x11

#23 robcat2075

robcat2075

    unavoidable smarty-pants

  • Hash Fellow
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 21290 posts
  • Robert Holmén
  • *Moderator*
  • Dallas, Texas
  • v18
  • Windows
  • Programmer:NO

Posted 07 June 2010 - 02:57 PM

when i open folder 'Data' it contains five folders: Actions, Libraries, Materials, Models, Tutorials.
in the 'Models' folder there's everything i need.


This doesn't answer your library question, but it looks like you haven't downloaded the full data set yet. I have 11 folders there.

Robert Holmén
------
this is only a ... my gallery of A:M tests

81,263 pushed!: the #1 heavy push on Youtube

I'm a 2D wannabe: heads-a-dozen

my tutorials All my most beloved tutorials in one convenient location. Except for the ones I've forgotten about.

I solved your problem? buy me something (used is OK!) Big thanks to... NancyGormezano, Roger, cribbidaj, thefreshestever, Tom, Dalemation, Simon Edmondson, thejobe, Rob_T (2 more x), agep (again!), itsjustme, jason1025(+1), dblhelix (+1),markw, Roger (3x!), mouseman (x 2!), Xtaz, agep, Gerry, thefreshestever, dblhelix (twice!), jason1025, Luuk Steitner, PDM, Rob_T and Dhar!


#24 dblhelix

dblhelix

    Craftsman

  • Craftsman/Mentor
  • PipPipPipPipPip
  • 450 posts
  • Windows

Posted 07 June 2010 - 03:04 PM

the full data set

thought i saw a lightning but it was your firearm writing. thank you! been listening to your voice, it's tutsMonday, so thanks for those as well :)
Vista Home; AMD Athlon dual QL62; 2GHz; Geforce 8200MG 4G; Wacom Intuos3 6x11




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users